Werk

GR de Bevelanden is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de participatiewet. Dat doet zij namens de vijf deelnemende gemeenten (Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal). Met de Participatiewet wil de overheid meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk krijgen. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de re-integratie van mensen die wel kunnen werken maar daarbij hulp nodig hebben. De uitdaging is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het vinden van betaald werk. Is dat niet mogelijk? Dan vraagt de gemeente een tegenprestatie in de vorm van het verrichten van maatschappelijk nuttige activiteiten.

Samenwerking met werkgevers
De samenwerking met werkgevers is belangrijk. Zij moeten van de overheid meer mensen met een arbeidshandicap in dienst te nemen. De gemeenten en de werkgevers hebben elkaar de komende jaren hard nodig. Samen zorgen wij ervoor dat zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een baan krijgen.

Hieronder vindt u meer informatie over de diensten die  wij bieden. Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u een aanvraag doen? Neem dan contact met ons op.