Rolstoelvoorziening

Algemeen

In uw woning kunt u zich op verschillende manieren verplaatsen. Dit kan met een rollator, lopend met krukken, met een trippelstoel of met een rolstoel. Van deze voorzieningen valt de rolstoel onder de Wmo. Iedereen die zich alleen zittend kan verplaatsen door een beperking, kan een melding doen.

Welke rolstoelen zijn er?

Er zijn diverse soorten rolstoelen; handbewogen rolstoelen, duwrolstoelen en elektrische rolstoelen. Welke rolstoel het best bij u past? Dat hangt af van wat u zelf nog kunt. Samen met Medipoint bekijkt u wat het beste bij uw situatie past.

Accessoires

Accessoires zijn extra’s die niet noodzakelijk zijn om de rolstoel goed te kunnen gebruiken. Daarom worden accessoires meestal niet vergoedt. Alleen met een medische indicatie kunt u recht hebben op een vergoeding. Hier kijkt u samen met Medipoint naar. Medipoint overlegt als dat nodig is met GR de Bevelanden.

Eigen bijdrage

Voor de rolstoelvoorziening (met uitzondering van een sportrolstoel) wordt geen eigen bijdrage gevraagd.

Denkt u in aanmerking te komen voor een rolstoel?

Heeft u een vraag over een rolstoel? Neem dan contact op met Medipoint om een afspraak te maken. Lees meer informatie over Medipoint.

Medipoint kijkt samen met u naar de mogelijke oplossingen van uw vraag. Het kan zijn dat u eerst gebruik maakt van de uitleenservice. Als dit nodig is, neemt Medipoint contact op met GR de Bevelanden.