Eerste betalingen Energietoeslag 2023 gedaan

Nog geen 48 uur nadat de Wet Energietoeslag 2023 door de Eerste Kamer is aangenomen, heeft GR de Bevelanden de eerste betalingen gedaan. Het gaat om de groep inwoners van de vijf Bevelandse gemeenten die een uitkering ontvangen via GR de Bevelanden. De €1.300 zal, afhankelijk van de bankverwerking, binnen enkele dagen op de rekening van de inwoners staan.

Automatische betaling

Daarna volgt de groep inwoners die bekend zijn bij GR de Bevelanden. Dit zijn inwoners die bijvoorbeeld in 2022 energietoeslag hebben aangevraagd en hebben ontvangen. De gegevens van deze inwoners worden opnieuw gecontroleerd. Voldoen zij aan de voorwaarden? Dan ontvangen zij automatisch de €1.300. Zij hoeven geen aanvraag te doen of andere actie te ondernemen.

 

Aanvragen nog niet mogelijk

De laatste groep zijn inwoners die niet bekend zijn bij GR de Bevelanden. Zij ontvangen geen uitkering of hebben in 2022 geen energietoeslag aangevraagd. Deze groep zal energietoeslag 2023 moeten aanvragen. Nu is het nog niet mogelijk om een aanvraag te doen. Zodra dit mogelijk is, deelt GR de Bevelanden dit op de website en social media.