Declaratiefonds voor inwoners gemeenten Borsele, Goes en Reimerswaal

Algemeen

Woont u in de gemeenten Borsele, Goes of Reimerswaal? Dan kunt u een vergoeding krijgen voor activiteiten die bijdragen aan deelname aan de maatschappij. Het moet gaan om sociale, sportieve, culturele of educatieve activiteiten. U betaalt zelf de activiteit en vraagt dan het geld terug bij GR de Bevelanden. Dat heet een declaratie.

Waarvoor kunt u een vergoeding krijgen?

Denk bijvoorbeeld aan:

 • Lidmaatschapskosten voor verenigingen;
 • Lesgelden voor hobby- en sportactiviteiten (let op: kinderen kunnen gebruik maken van het Jeugdfonds Sport en Cultuur Zeeland);
 • Abonnementsgeld voor de bibliotheek;
 • Evenementen en attracties;
 • Zwembadkaarten;
 • Kosten voor peuterspeelzalen;
 • Toneel-, theater- en bioscoopbezoek;
 • Abonnementskosten van een krant;
 • Abonnementskosten internet;
 • De aanschaf van een identiteitskaart of paspoort (leges en pasfoto);
 • Het verlengen van een verblijfsvergunning (leges en pasfoto);
 • Zwemlessen voor volwassenen;
 • Als de vergoeding uit het Jeugdfonds Sport en Cultuur niet voldoende is om kleding of andere, voor de sport- of culturele activiteit noodzakelijke benodigdheden te kopen. Dan kunnen deze kosten uit het declaratiefonds vergoed worden.

Hoogte bedrag

Per persoon geldt in 2024 een maximale vergoeding uit het declaratiefonds van € 306,00 per jaar. Kinderen tussen 0 en 18 jaar krijgen maximaal € 153,00 - per jaar uit het declaratiefonds. Dat is naast de vergoedingen van het Jeugdfonds Sport en Cultuur Zeeland. Er is een extra vergoeding voor een kind tussen 0 en 4 jaar van €120,00 per kalenderjaar. Dat is als voor dit kind een eigen bijdrage peuteropvang moet worden betaald.

Voor sport vergoedt het Jeugdfonds Sport en Cultuur Zeeland maximaal € 225,- per jaar per kind. Voor culturele activiteiten is dat maximaal € 450,- per jaar per kind. Heeft uw kind spullen nodig voor de sport of culturele activiteit? Deze kunt u ook bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur aanvragen. Deze worden niet uit het declaratiefonds betaald.    

Hoe werkt het?

U kunt één keer per jaar deelnemen aan het declaratiefonds. U kunt het hele jaar door een aanvraag doen. Hier zit geen specifieke datum aangekoppeld.
Let wel op: maakt u in 2024 kosten? Dan kunt u deze kosten tot 1 februari 2025 terugvragen bij  het declaratiefonds. 

Wat moet ik doen?

Stap 1    Vul het aanvraagformulier in
Iedereen die in 2024 wil deelnemen aan het declaratiefonds, moet een nieuwe aanvraag doen. Ook als u in 2023 deelnemer was bij één van de vier gemeenten, moet u een aanvraagformulier invullen. Wanneer u aan de voorwaarden voldoet, dan gaat uw deelname per 1 januari 2024 in.

Daarna werkt het declaratiefonds als volgt:

Stap 2    Betaal uw activiteit
Stel, u wilt graag een abonnement op de bibliotheek. Dan betaalt u zelf bijvoorbeeld € 50,00 euro voor een basiskaart. Bewaar uw bewijs van betaling. U hebt dit weer nodig als u de kosten gaat declareren. 

Stap 3    Start declareren
Het bewijs van betaling van uw bibliotheekabonnement stuurt u samen met een ingevuld declaratieformulier op. Spaar uw declaraties op tot minimaal € 50,-. Is dit voor u niet mogelijk? Dan kunt u ook een bedrag van lager dan € 50,- declareren. Het declaratieformulier en bewijs van betaling kunt u digitaal insturen of per post sturen. Ook mag u het afgeven op het Stadskantoor in Goes.

Heeft u geen los declaratieformulier meer? Bel dan met het klantcontactcentrum op telefoonnummer 0113 239 100 of per e-mail via info@grdebevelanden.nl.

Stap 4    Declaratie in behandeling en betaling
GR de Bevelanden neemt uw declaratie in behandeling. Als uw declaratie is goedgekeurd, krijgt u het bedrag snel op uw rekening gestort.

Aanvragen

Vul elk jaar het aanvraagformulier in. U kunt vervolgens gedurende het jaar het declaratieformulier invullen. Bel met het klantcontactcentrum op telefoonnummer 0113 23 91 00. Wij sturen u een geprint exemplaar.