Volwassenenfonds Sport & Cultuur

Algemeen

De gemeenten Borsele, Goes, Kapelle en Reimerswaal zijn aangesloten bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Dit fonds vergoedt de kosten voor sportieve en culturele activiteiten voor volwassenen vanaf 19 jaar. Tot en met 18 jaar kunt u terecht bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zeeland.

Sport en cultuur

Voetbal, hockey, schilderen, muziekles, creatieve workshops en beeldende kunst: het zijn voorbeelden van activiteiten waar u aan mee kunt doen met steun vanuit het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. 

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur vergoedt de contributie of het lesgeld direct aan de sportvereniging of culturele instelling. U hoeft dus niet eerst zelf te betalen. 

Aanmelden via tussenpersoon

U kunt zelf geen aanvraag doen bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Alleen een intermediair kan dit voor u doen. Een intermediair is een tussenpersoon die u kent of op de hoogte is van uw financiële situatie. Bijvoorbeeld een schuldhulpverlener, sportbuurtcoach, maatschappelijk werker of de klantmanager van GR de Bevelanden. Deze tussenpersonen kunnen een aanvraag voor u doen. 

Om een aanvraag te doen, heeft een intermediair informatie nodig:

  • uw contactgegevens
  • de naam van de vereniging, club of (muziek- of toneel)school
  • welke spullen u nodig heeft
  • uw financiële situatie. 

Uw tussenpersoon kan u dan vertellen of de activiteiten van de organisatie waar u sport of cultuur wilt beoefenen vergoed worden.

Deelnemerskaart

U kunt bij uw tussenpersoon aangeven dat u zich wilt aanmelden bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Gebruik hiervoor de Deelnemerskaart. U kunt de Deelnemerskaart ook aanvragen bij het klantcontactcentrum via 0113 23 91 00. Wij sturen u dan een geprint exemplaar of mailen u een PDF. 

Vul de Deelnemerskaart in en geef of stuur deze aan uw tussenpersoon. Wanneer u een uitkering via GR de Bevelanden krijgt, dan kunt u de deelnemerskaart opsturen naar  GR de Bevelanden: 

GR de Bevelanden
Postbus 2144
4460 MC Goes

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het Volwassenenfonds Sport & Cultuur? Kijk dan op www.volwassenenfonds.nl.

 

Logo volwassenenfonds sport en cultuur en logo sport verenigt Zeeland