Hulp bij digitale vragen

Algemeen

Alles gaat tegenwoordig via de computer. Voor sommigen erg handig, omdat zij zich een wereld zonder internet, smartphone of tablet niet voor kunnen stellen. Anderen hebben moeite om op deze manier informatie te vinden. Wist u dat de Bevelandse gemeenten verschillende plekken hebben waar u uw digi-vraag kunt stellen? Of waar u kunt leren om te gaan met computers, internet en uw smartphone. Dat kan bijvoorbeeld bij een vestiging van de Bibliotheek Oosterschelde, of even binnenlopen in het gemeentehuis of andere locatie op uw dorp. In elke gemeente zijn vrijwilligers beschikbaar die u graag helpen en uitleg geven.

Informatiepunt Digitale Overheid

Tegenwoordig wordt van alles via internet geregeld zoals de energietoeslag, DigiD, inburgering, belastingen en toeslagen. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Heeft u vragen over de websites van de overheid? Kom dan langs bij de bibliotheek. Zij denken met mee en geven u informatie zodat u verder kunt.

Video over Informatiepunt Digitale Overheid

Digi-spreekuur

Vragen over apps, social media, Office-programma’s, Windows 10 of het gebruik van smartphone, laptop of tablet? Ga dan naar het digi-spreekuur.

Klik en Tik training

Heeft u nog nooit of bijna nooit met de computer gewerkt? Dan is deze cursus iets voor u! Tijdens de gratis cursus Klik & Tik leert u werken met de computer en het internet. Het internet is van alle gemakken voorzien én bereikbaar voor iedereen. Tweedehands koopjes, informatie van de overheid, Belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen, dat gaat tegenwoordig allemaal via internet. Het is daarom handig als u de basis kent. In eigen tempo gaat u aan de slag zodat u minder afhankelijk wordt van anderen en begrijpt hoe de computer en het internet werken.

Digi hulp in uw gemeente

Bekijk op de pagina van uw gemeente wanneer u terecht kunt voor digitale hulp.

Gemeente Borsele

Gemeente Goes

Gemeente Kapelle

Gemeente Noord-Beveland

Gemeente Reimerswaal