GR de Bevelanden sluit 2020 af met positieve cijfers

Gemeenschappelijke Regeling de Bevelanden (GR) sluit 2020 af met een positief saldo van €630.000 euro. Een mooi resultaat voor de organisatie.

Corona bracht ander werk met zich mee. “Het is ons gelukt om in korte tijd, in opdracht van de vijf Bevelandse gemeenten, ondernemers te voorzien van steunpakketten. De zogeheten Tijdelijke overbruggingsuitkering ondernemers (Tozo-regeling),” zegt Patrick van den Beemt, directeur van GR de Bevelanden. Er zijn ruim 1.900 uitkeringen Tozo-levensonderhoud en 100 aanvragen bedrijfskapitaal verstrekt. Daarnaast heeft de afdeling ICT ervoor gezorgd dat meer dan 1.000 eindgebruikers van de deelnemende gemeenten, inclusief de GR, vanuit huis konden werken. Dat onzichtbare werk was een enorme klus die niet was voorzien voor 2020.

Door corona lagere bedrijfskosten

Op 1 februari 2020 begon Patrick van den Beemt als algemeen directeur bij GR de Bevelanden. “Ik ben blij om het boekjaar 2020 zo af te sluiten. Vanaf het eerste moment is er aandacht geweest voor financiële sturing en het transparant maken van afwegingen en keuzes. Ook zijn door corona bedrijfskosten en kosten voor opleidingen lager uitgevallen. Verder hebben we een onverwachte meevaller gehad als gevolg van nabetaling van een in 2016 afgesloten subsidietraject.”