GR de Bevelanden heeft eerste voorschotten aan Bevelandse ondernemers uitgekeerd

Sinds de bekendmaking van het noodpakket voor ondernemers heeft GR de Bevelanden afdeling Werk, Inkomen en Zorg meer dan 1148 aanvragen ontvangen voor de Tijdelijke voorziening zelfstandig ondernemers (Tozo).

Doordat de nood bij veel Bevelandse ondernemers hoog is, heeft GR de Bevelanden besloten om hen voorschotten uit te keren. “Inmiddels zijn de eerste voorschotten uitgekeerd. We hopen dat we hiermee de ondernemers met de hoogste nood een steuntje in de rug geven”, aldus wethouder André van der Reest, voorzitter portefeuillehoudersoverleg GR de Bevelanden, afdeling Werk, Inkomen en Zorg.

Versnelde afhandeling en voorschotten

Een aanvraag voor levensonderhoud wordt in een normale situatie binnen 13 weken afgehandeld. Om de financiële druk bij de ondernemers te verlagen worden de aanvragen versneld afgehandeld en wel binnen 4 weken. Het proces is zo ingericht dat eerst voorschotten worden verstrekt en de aanvragen achteraf worden gecontroleerd. Hierdoor kan het voorkomen dat mensen die een bijdrage vanuit de regeling eigenlijk niet nodig hebben, toch geld ontvangen. Dit betekent dat als achteraf blijkt dat ondernemers ten onrechte een voorschot hebben ontvangen, deze bedragen moeten terugbetalen. Verzoek is dan ook om alleen een beroep op de regeling te doen als het écht nodig is.

“Ondernemers maken zich ontzettend veel zorgen en zien hun reserves in hoog tempo verdwijnen. Deze situatie levert veel stress op bij ondernemers en inwoners. Zeker nu is het van belang dat wij er zijn voor onze inwoners en ondernemers”, laat directeur van GR de Bevelanden Patrick van den Beemt weten.

Vragen over de Tozo en voorschotten?

Op onze webpagina Noodpakket voor ondernemers staat een overzicht van veel gestelde vragen

Blijf op de hoogte

Als de maatregelen veranderen, kunt u dit lezen op de website www.grdebevelanden.nl en op de facebookpagina www.facebook.com/grdebevelanden. Op de website van het RIVM vindt u vragen en antwoorden en de meest actuele informatie over het coronavirus: www.rivm.nl/coronavirus.