GR de Bevelanden haalt geld op voor oliebollen Voedselbank de Bevelanden

Wat is er nu lekkerder dan een oliebol rond de jaarwisseling? Veel gezinnen die afhankelijk zijn van de Voedselbank kunnen daar alleen maar van dromen. Na een rondleiding bij de Voedselbank in Goes kwamen medewerkers van GR de Bevelanden Therese en Eline op het idee om een inzamelingsactie te starten onder de collega’s. De directie besloot elke ingelegde euro te verdubbelen. Op 30 december worden er verse oliebollen uitgedeeld door Gijs en Mien. Maar eerst werd de cheque overhandigd met het geweldige bedrag van €1.190,00!

“De rondleiding die we met ons team onlangs hadden bij Voedselbank de Bevelanden was erg indrukwekkend,” vertelt Eline Meijers, consulent Schulddienstverlening bij GR de Bevelanden. “Leen Louisse legde uit dat veel feestdagenproducten pas later komt, bijvoorbeeld de kerststol zit er pas na de kerst bij. Terwijl ik die zelf toch het liefst bij het kerstontbijt eet. We vroegen wat er nu écht mist in de pakketten rond de feestdagen. Oliebollen was het antwoord.” En laat Therese Blommaert, Schuldregelaar Schulddienstverlening, warme banden hebben met de beste oliebollenbakker van Zeeland: Gijs en Mien.

Met een lekker product het jaar uit

“Ik ben altijd voorstander om een goed doel te steunen,” zegt Gijs Catsman van Gijs en Mien.  “Je ziet in het nieuws veel over Voedselbanken en hoe steeds meer mensen hier gebruik van moeten maken door alle prijsstijgingen. Die hogere energiekosten hebben wij natuurlijk ook, dus toen de vraag kwam om tegen kostprijs te bakken waren wij zeker bereid. Het is mooi dat mensen die het niet kunnen betalen met een lekker product het jaar uit te laten gaan!”

Blij en dankbaar

Een goed moment om die op vrijdag 30 december, wanneer klanten hun laatste voedselpakket van 2022 ophalen, te verblijden met verse oliebollen. “Ze zijn op oudjaar nog steeds lekker hoor,” voegt Catsman er aan toe. Momenteel maken zo’n 200 gezinnen met in totaal bijna 600 mensen gebruik van de Voedselbank in Goes. “Wat een mooie actie die medewerkers van GR de Bevelanden hebben opgezet,” zegt Leen Louisse, coördinator bij Voedselbank de Bevelanden. “Ik vind het bijzonder, ook dat er zoveel is gedoneerd. De klanten zullen ongetwijfeld blij en dankbaar zijn!”

Decembergedachte

Marja Noordhoek, directeur GR de Bevelanden: “Dit is een actie van onze collega’s die ik direct ondersteunde. De mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank zijn vaak ook onze klanten. Geweldig om te zien dat alle medewerkers zich inzetten en verder kijken dan hun eigen werk. Wat mij betreft precies de gedachte die bij de decembermaand past: omkijken naar je medemens.”

Over Voedselbank de Bevelanden

Voedselbank de Bevelanden helpt mensen met een inkomen onder de armoedegrens door ze tijdelijk te voorzien van een wekelijks voedselpakket. Om onze klanten van voldoende voedsel te kunnen voorzien, werken wij samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Zo zorgen we er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast. Met als motto: “Oog voor voedsel, hart voor mensen”.

Over Gijs en Mien

In 2017 openden Gijs en Mien de deuren van hun winkel aan de Singelstraat 1A in Goes. Hier bakken en verkopen ze van maandag tot en met zaterdag verse oliebollen, appelbeignets, wafels, donuts en churros, een Spaanse en Zuid-Amerikaanse lekkernij. De Oliebollen van Gijs & Mien zijn in 2022 voor het 6e jaar op een rij bekroond met Goud door het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen. Hiermee verdienen zij de titel ”Beste Oliebollen van Zeeland”