Bevelandse gemeenten ondersteunen Voedselbank met financiële bijdrage

De vijf Bevelandse gemeenten ondersteunen Voedselbank De Bevelanden met een financiële bijdrage van 10.000 euro voor het samenstellen van voedselpakketten.

Dit bedrag is bedoeld om de komende twee weken door te komen. Met het bedrag gaat de Voedselbank zelf producten inkopen, zodat ruim tweehonderd gezinnen die afhankelijk zijn van de Voedselbank nog steeds een gezond pakket kunnen ontvangen.

De Voedselbank heeft bij de Bevelandse gemeenten aangegeven in de problemen te komen met de beschikbaarheid van voldoende producten voor in de voedselpakketten. Dit komt hoofdzakelijk doordat zij minder producten van de supermarkten ontvangen. De Voedselbank kiest er bewust voor om zelf voedselpakketten samen te stellen en niet te werken met vouchers. Op deze manier kunnen zij erop toezien dat mensen een zo gezond mogelijk pakket ontvangen, wat zeker in deze tijd van groot belang is.

De ondersteuning geldt voor een periode van twee weken. Is daarna verdere ondersteuning nodig, dan moet de Voedselbank een beroep doen op het Calamiteitenfonds van de gezamenlijke Nederlandse Voedselbanken. De overheid heeft 4 miljoen euro aan dit fonds toegevoegd.

Ook helpen?

Door het coronavirus verloopt de voedselvoorziening richting de Voedselbank moeizamer. Daarom is de Voedselbank de campagne ‘StaySafe en Geef’ gestart. Mensen die de Voedselbank willen helpen, kunnen een donatie doen. Van dit geld worden producten voor de voedselpakketten gekocht. Kijk op www.voedselbankdebevelanden.nl voor het bankrekeningnummer.