Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK) (18-03-2021)

HOME  |  GR de Bevelanden  |  Nieuws  |  Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK)

Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK) (18-03-2021)

Heeft u door de coronacrisis plotseling minder inkomen en komt u niet in aanmerking voor bestaande regelingen? Heeft u hierdoor problemen met het betalen van uw woonlasten? Dan kunt u vanaf 17 maart 2021 een TONK-uitkering aanvragen bij de afdeling Werk, Inkomen en Zorg van GR De Bevelanden.

De Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) is een tijdelijke noodmaatregel van de overheid. De regeling geldt met terugwerkende kracht tot 1 januari 2021 tot uiterlijk 1 juli 2021. De TONK helpt met het betalen van de huur of hypotheekrente en de kosten voor gas, elektriciteit en water. Hoe hoog de tegemoetkoming is hangt af van de hoogte van uw woonlasten en de hoogte van uw inkomen en vermogen. De TONK is er bijvoorbeeld voor zelfstandig ondernemers die een lagere omzet draaien, maar ook voor mensen die hun baan hebben verloren of die een flexibel contract hebben en minder uren kunnen werken.

Bent u ondernemer en heeft u een Tozo-uitkering? Dan kan de TONK hierop een aanvulling zijn.

Kijk op www.grdebevelanden.nl/TONK voor meer informatie over de TONK, de voorwaarden en het aanvraagformulier. Met het rekenformulier op de website kunt u zelf een proefberekening maken.

Contact

De TONK helpt om de druk even van de ketel af te halen. Maar neemt niet alle zorgen of spanningen zomaar weg. Heeft u vragen, maakt u zich zorgen of dreigen er schulden te ontstaan? Neem dan contact op met de afdeling Schulddienstverlening van GR De Bevelanden via telefoonnummer 0113-239100.

Top