Contactloos betalen in de Regiotaxi-Oosterschelde (01-04-2019)

HOME  |  GR de Bevelanden  |  Nieuws  |  Contactloos betalen in de Regiotaxi-Oosterschelde

Contactloos betalen in de Regiotaxi-Oosterschelde (01-04-2019)

Vanaf 1 januari 2020 gaan alle klanten van de Regiotaxi-Oosterschelde de ritten contactloos betalen.

Hiermee vervallen de mogelijkheden om een rit contant of op rekening af te rekenen.
Nieuwe klanten betalen al vanaf 1 april 2019 contactloos. Indien gewenst kunnen huidige klanten vanaf deze datum ook overstappen.


Makkelijke en veilige betaalvorm

De klant zet zelf een bedrag op een beveiligde rekening, de digitale portemonnee. Bij een rit houdt de klant in de taxi eenvoudig de vervoerspas bij de lezer, waarna de instaptijd meteen wordt geregistreerd. Nadat de chauffeur de rit beÃĢindigt wordt het bedrag gelijk afgeschreven van het tegoed in de digitale portemonnee. De klant kan online altijd bekijken voor welke ritten de eigen bijdrage is afgeschreven.


Tijd- en kostenbesparing

Momenteel kost het afrekenen best veel tijd, zeker als er meerdere personen gebruikmaken van de taxi. De huidige mogelijkheid om op rekening te rijden vraagt ook veel administratie en de daarbij behorende kosten. Bovendien moeten chauffeurs altijd voldoende wisselgeld bij zich hebben en vormt de aanwezigheid van veel contanten een risico.


Informatiebijeenkomsten

Om iedereen goed op weg te helpen organiseren Regiotaxi-Oosterschelde in samenspraak met gemeenten en ouderenbonden dit jaar nog een aantal bijeenkomsten. Voor vragen over contactloos betalen en hulp bij het inrichten hiervan kunnen klanten vanaf 1 april 2019 contact opnemen met de helpdesk van de Regiotaxi-Oosterschelde via telefoonnummer (0113) 745 050 of het Wmo-loket van de gemeente waar de klant woont.

Top