Vacature cliëntenraad gemeente Kapelle

Algemeen

Bij de cliëntenraad van GR de Bevelanden is per direct een plaats beschikbaar voor iemand die de doelgroep wil vertegenwoordigen vanuit de gemeente Kapelle. De officiële naam van de cliëntenraad is Bevelands Belang Werk en Inkomen.

Wat doet de cliëntenraad?

De cliëntenraad komt op voor de belangen van mensen met een uitkering en in het algemeen voor alle minima in de Bevelandse gemeenten. Dit kan bijvoorbeeld gaan over de kwaliteit van dienstverlening. De cliëntenraad denkt ook op een kritische manier mee over het beleid op het gebied van Werk en Inkomen (onder andere minimaregelingen, re-integratiebeleid en schuldhulpverlening) en geeft hierover advies. Voor GR de Bevelanden is de cliëntenraad dan ook een belangrijke partner bij het ontwikkelen van nieuw beleid.

Wie zitten er in de cliëntenraad?

De cliëntenraad bestaat uit cliënten van de vijf Bevelandse gemeenten en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, zoals bijvoorbeeld de seniorenraad en stichting Leergeld. 

De raad vergadert 10 keer per jaar in één van de Bevelandse gemeentehuizen.

Wordt u ons nieuwe lid namens de gemeente Kapelle?

De cliëntenraad is een betrokken groep mensen die met veel enthousiasme haar werk doet. Als lid van de cliëntenraad kunt u meedenken en meepraten over alles wat Werk en Inkomen aangaat, u mag trainingen volgen, u krijgt ervaring met vergaderen en leert meer over de organisatie van de gemeenten en GR de Bevelanden.

Heeft u interesse in het werk van de cliëntenraad en wilt u meer informatie? Dan nodigen wij u van harte uit om contact op te nemen. Dit kan via clientenraadbbwi@gmail.com of door te bellen met de voorzitter Bart van Hasselt op telefoonnummer 06 – 11 254 075.